AQUAVITA PREMAZI

Preduzeća u Grupaciji HELIOS imaju bogata iskustva na području razvoja, proizvodnje i prodaje proizvoda za zaštitu građevinske stolarije i drugog drveta na kući i oko nje.

Aquavita je grupa prizvoda namjenjenih profesionalnoj zaštiti drveta. Svi premazi su izrađeni na vodenoj osnovi i sastavljeni od savremenih komponenti otpornih na UV zrake i druge atmosferske uticaje. Premazi Aquavita obogaćuju i oplemenjuju drvo, a uz to i preventivno zaštićuju od štetoćina i atmosferskih uticaja. Na raspolaganju je široka paleta proizvoda, kako transparentnih tako i pokrivnih, koji omogućavaju zaštitu svih vrsta drveta.

Premaze Aquavita pratimo od proizvodnje do krajnjeg kupca, zato čak i poslije dužeg vremenskog perioda možemo da obezbjedimo materijale za eventualnu doraadu ili nadogradnju objekta. U zahtjevane projekte i kompleksna pitanja aktivno se uključuju naš razvoj i instruktori.

Svi premazi AQUAVITA odgovaraju zahtjevima savremenih kupaca. Proizvode smo razvijali i ispitivali zajedno sa profesionalnim korisnicima, a kvalitet redovno pratimo i testiramo na domaćim i stranim institutima.

Pojedini sistemi su u skladu sa evropskim standardimai direktivama sa područja zaštite i ugradnje drveta, direktivom o biocidima EU i zahtjevima i zakonskom regulativom mnogih država izvan EU u kojima grupacija HELIOS prodaje svoje proizvode.

Premazi AQUAVITA:

 • Dugotrajno zaštićuju drvo,
 • Jednostavno se nanose,
 • Nemaju miris i brzo se suše,
 • Obezbjeđuju zdravu radnu okolinu,
 • Ne opterećuju životnu sredinu

Premazi AQUAVITA mogu da se podjele u dvije grupe:

 • Prva grupa je namjenjaena zaštiti građevinske stolarije. Ovi premazi mogu da se nanose sa potapanjem, oblivanjem, uređajima za špricanje pod visokim pritiskom, ručno ili robotima.
 • Druga grupa premaza je namjenjena zaštiti ostalog drveta na kući i oko nje: zidovima, nastrešnicama, ograda i sl. Mogu da se nanose potapanjem, oblivanjem, četkom, valjkom, vazdušnim pištoljima…

Svi materijali i sistemi su u skladu sa SIST EN 335-2. SIST EN 599-2, DIN 68800-2, ONORM B 3803 i drugim standardima kojima se propisuju kvalitet i karakteristike materijala za zaštitu drveta.

Liniju AQUAVITA predstavljaju sljedeći proizvodi:

 • Impregnacije sa insekticidnim i fungicidnim djelovanjem koje su na raspolaganju u raznim nijansama. Ovi proizvodi su u skladu sa najnovijim direktivama EU i registrovani su u skladu sa propisima. Mogu da se nanose četkom, umakanjem i oblivanjem
 • Egalizatori razlika u boji i strukturi drveta
 • Međupremazi za razne vrste drveta i razne namjene. Većinom su bezbojni, sprječavaju da se supstance rastvorljive u vodi talože u drvetu, zatvaraju pore i nude kvalitetniju zaštitu drveta.
 • Osnove za razne vrste drveta i razne namjene. Većinom su bijele, sprečavaju da se supstance rastvorljive u vodi talože u drvetu, zatvaraju pore i nude kvalitetniju zaštitu drveta
 • Debeloslojne lazure omogućavaju da prirodna struktura drveta ostane vidljiva i zaštićuju drvo od UV zraka, vlage i drugih uticaja iz životne sredine.

 • Pokrivne boje zaštićuju drvo od štetnih uticaja, a drvo obojeno ovim bojama može da se upotrebljava i u najsavremenijim dizajnerskim rješenjima. Na raspolaganju su u nijansama RAL i NCS i sa specijalnim efektima npr. raznim metalik efektima.
 • Ulja za zaštitu unutrašnjih i spoljašnih površina
 • Punilo za ugaone spojeve i premazi za zaštitu čeonog drveta
 • Mlijeko za njegovanje je bezbojna emulzija namjenjena njezi i održavanju površina zaštićenih akrilnim premazima. Prvenstveno ga preporučujemo za njegu građevinske stolarije ( prozora i ulaznih vrata ) koja je kompletno zaštićena u industrijskim pogonima. Preporučujemo da ga upotrijevite 1-2 puta godišnje. Nanesete ga krrpom na očišćenu površinu.
Građevinska stolarija Fasade, ograde, balkoni, lamperija Montažne i drvene kuće Drvene krovne konstrukcije Baštenski namještaj Unutrašnje drvene obloge
AQUAVITA Impregnant Dip&Brush X
AQUAVITA Impregnant Extra X X X X X X
AQUAVITA Međupremazi X X X X X
AQUAVITA Osnove X X X X X X
AQUAVITA Top Coat Spray X
AQUAVITA Top Coat Brush X X X X X
AQUAVITA Emajl Sprey X
AQUAVITA Emajl Brush  X X  X X X
AQUAVITA Wood Oil  X  X  X  X  X

 

 

AQUAVITA sistem miješanja

Sistemi miješanja AQUAVITA su na tržištu već više od petnaest godina. Sastoje se od dispensera, uređaja za miješanje i koloranta.

Oprema za miješanje i materijali AQUAVITA jednostavni su za upotrebu i spadaju među najsavremenije na evropskom tržištu. Oni Omogućavaju brzu pripremu kao i preciznost i ponovljivost nijanse. Kupcim stoji na raspolaganju širok spektar transparentnih i pokrivnih boja prema brojnim ton kartama. Nijanse takođe možemo da pripremimo po želji kupca.